четвъртък, 27 ноември 2008 г.

поради 100 000 000 причини

Наближава Коледа – най-светлият християнски празник. Тогава една майка дава живот на едно дете, дошло на бял свят, за да спаси света и да го направи по-добър. За сметка на това пък ние на Коледа лишаваме едно живо същество от живот. Точно така, добре си прочел. Убиваме! Убиваме 100 000 000 елхи. И така всяка Коледа. А сега си помисли колко Коледни дръвчета е имало в живота ти и ТИ колко дръвчета си посадил. Поради тези 100 000 000 причини ти предлагам да засадиш едно дръвче. Направи подарък за себе си и другите.
Както пише в горичка.bg: „Защото едно дръвче макар и скромно по своята същност е скрило под кората си истинско природно чудо, осигуряващо живот за всички нас... Не се изненадвай, че на дръвчето му трябват две години, за да стигне една педя. Ако не друго, то поне трябва да те накара да се замислиш какво престъпление срещу природата е да отсечеш дърво.”
Затова не се бави, а засади поне едно дръвче в училище или около блока си. Ние вече засадихме. От вчера в училищния двор си имаме и брезичка благодарение на 4в клас и г-жа Вили Курделова. Разгледай и снимките от „Операция Брезичка” и ще се увериш, че не е толкова трудно, щом децата се справиха и ти можеш ;-]
Необходими продукти:
~дръвче
~лопата
~вода колкото поеме
~щипка еко-ентусиазъм
~и повечко усмивки

Ето ти още няколко идеи:
~ подари дръвче с Горичка
~ Коледна елха в саксия

Г-жа Вили Курделова и г-жа Гергана Ганчева изкопаха дупката.
Останалото свършиха децата.

Няма коментари: