събота, 22 април 2017 г.

Училище ли е Зеленото училище?












Здравей, драги ми Смехурко,
От няколко дни се питам като сме на Училище сред природата, това истинско училище ли е или не? Мислих, мислих, пък попитах децата какво мислят по въпроса: "Ами, да, ама не точно...", "Ами, не, но пък нали учим..." все такива отговори получих, които още повече ме объркаха. Реших да задам въпроса и към родителите: "Разбира се, че не е! Това си е чиста ваканция!" А, не, нищо не разбирам!                                        
По-добре да питаме госпожите. Те обясниха подробно, че си е чисто учене, но сред гората, в уютна обстановка, но Физическото възпитание ще го заменим с походи и разходки, Човекът и природата ще си е чисто наблюдение на растения и животни, но математиката - решаване на задачи от зори до мрак. По Български език ще си правим диктовки, но и съчинения по преживяно и описания. То така обяснено си е направо обикновено училище, даже и домашни ще имаме... Но като бяхме в Боровец, плувахме всеки ден в басейна, ходихме в Царска Бистрица и се забавлявахме на пистата с малкото сняг, но все пак е пролет. А вечерните дискотеки не ни попречиха да си правим и партита по стаите. Беше чудесно с приятелите! Е, някои се поскараха, после се сдобриха, после пак се скараха, но какво да се прави... Такъв е животът и в нашето училище и на Зеленото!


























   
Стана ли ти ясно, приятелю, че училището си е училище, но ако е сред природата някак по-лесно запомняме уроците. За майките малко ни е мъчно, но скоро се прибираме. Всичко е чудесно, въпреки че вече сме пред матурите, а след месец ще се разделим с нашето мило първо училище!
Поздрав най-сърдечен!
Твой приятел вечен!
Любопитка

Няма коментари: