неделя, 11 април 2010 г.

Да подарим гора в любимото училище!





Г-жа Врачева - директорът на НУ"П.Рачов Славейков"- Пловдив е най-големият привърженик на еко-образованието в нашето училище още от 1998 год.









Здравей, Смехурко!
Много съм радостна и искам да споделя това с теб! Ще ти препратя писмото на г-жа Кирева от нашето училище, която е ръководител на малките еколози от 4 "в" клас":
"От 5.04. до 11.04.2010 г. се отбеляза Седмицата на гората. По този повод Регионално управление на горите - Пловдив направи дарения в няколко учебни заведения от областта. В гр. Пловдив бяха зарадвани учениците от НУ "Петко Р. Славейков". С голямо желание се включиха в засаждането на 10 кипариса децата от 4 "в" клас, въпреки че беше през пролетната ваканция. Не им тежаха кофите с вода, зариваха внимателно младите дръвчета и правеха план как да продължат с грижите през следващите дни и седмици, за да осигурят отлични условия за по-нататъшното развитие на подарените им дръвчета. Докосваха с нежност крехките клонки и се радваха на красотата и уюта, който се почувствува в училищния двор. Изобщо не стана въпрос, че лопатите, пълни с пръст, са тежки! Радостта от присъствието на тези 10 нови "приятели" беше голяма. Тя донесе усмивки, които не слязоха от лицата им дори когато вече си тръгваха. Мисълта, че са свършили едно добро дело за чистотата и красотата в родното училище, им даде възможност да се чувстват щастливи."
Е, Смехурко, разбра ли сега, защо съм радостна? Когато на 12.04. 10 г. останалите ученици се върнат в училищния двор, ще ги чака великолепна изненада - подарената им училищна горичка, а еколозите ни от 4 "в" ще ни обяснят как да се грижим всички за дръвчетата и как да ги пазим.

Няма коментари: