събота, 13 декември 2008 г.

Кампания "За един по-чист и по-зелен град"

Драги ми Смехурко,

Отново е събота и отново сме доброволци.
Днес започна "Голямото пловдивско чистене". Инициатор на идеята "За един по-чист и по-зелен град" е кметът на град Пловдив - г-н Славчо Атанасов. Кметът обещава през следващата година да се ораганизират такива акции на всеки три месеца. Не знам дали тези, които си изхвърлят отпадъците наляво и надясно ще излязат да чистят... В основата на всичко е доброволността и личния пример. Това е протест срещу лошите НИ навици и нищо не НИ коства да ползваме кошчетата за боклук и контейнерите по предназначение.
В четвъртък в училище пристигнаха чували, ръкавици и награди за децата. Общината определи за наш район училищния двор. Точно в 10 часа бяхме на двора. С радост мога да отбележа, че този път доброволците бяхме повече.

Своят личен пример дадоха:

13 ДЕЦА
6 РОДИТЕЛИ


УЧИТЕЛИТЕ:
1.Виолета Курделова
2.Гергана Ганчева
3.Марина Лазарова
4.Станка Бичева
5.Мария Кирева
6.Мария Шаркова
7.Емилия Антимова
8.Таня Иванова
9.Анна Керенчева
10.Йорданка Колева
11.Маргарита Стоянова
12.Теодора Накова
13.Мирослав Караделев
14.Лилия Тирфелдер

ПОМОЩНИЯТ ПЕРСОНАЛ - чичо Иван и две от лелите

Катето - ОХРАНАТА

Няма да ти казвам колко много боклуци събрахме. За жалост контейнерите около училището тази сутрин не бяха изхвърлени и след нашето почистване преливаха. Дано при следващата такава акция от "Чистота" да си свършат работата.
След като почистихме двора от отпадъците събрахме опадалите листа. Част от тях поставихме в компостера, който ни донесе Дядо Коледа миналата седмица. (Аууу, сега се сещам, че ти не знаеш за компостера ни, но другата седмица обещавам да ти разкажа :-)
Останалите листа сложихме в хранилището, което чичо Иван ни измайстори, докато се освободи място в компостера.
За жалост никой не носеше фотоапарат, за да документираме моментите. Чак към края се сетих, че мога да щракна доброволците с телефона ми ;-)

Твой приятел вечен:
Весел Патиланчо ;-]


Няма коментари: